Show-udstyr
 
Show-udstyr til din welsh pony og cob samt WPBR 

For at klargøre sin welshpony, cob og WPBR findes der en masse forskelligt grej man kan anvende, det er faktisk kun fantasien der sætter grænsen.
Op til et show forbereder man sig bl.a. ved at trimme hesten, her kan bruges forskellige former for trimmeknive, god shampoo (særligt til de hvide ponyer) mm.

De vigtigste ting du skal bruge når du skal i ringen er dog:

  • En showgrime – det kan enten være med eller uden kæde, og de findes i mange forskellige modeller (flad, flettet, reb mm.). Her vælger man oftest efter hvad man selv bedst kan lide og selvfølgelig hvad der klæder ponyens hoved bedst/fremhæver det bedste ved hovedet. Showgrimer bruges til sec. A, C og D (hingste over 2 år skal bruge trense – se nedenfor). Grimen er altid hvid.
  • En showtrense bruges til sec. B og WPBR samt til hingste over 2 år. Hingstene over 2 år skal fremvises med bid (enten gummibid eller metal, alt efter alder og hvor ”hårdt” man har brug for at biddet er). Hopperne i sec. B vises ofte i en show-trense uden bid, men blot med en ledersnor. WPBR hopper ses ofte med en show-trense med bid (for at fremhæve at det er en ridemodel og derfor har den bid på) – men gerne med et mere ”elegant” bid end hingstebiddet. Trenserne foretrækkes at være sorte eller mørkebrune (havanna farve). Der skal ikke være for meget ”bling” på hverken næse- eller pandebånd, men det ses ofte at der er små nitter på pandebåndet. Trensen til hingste har ofte små rosetter siddende på hver sin side af pandebåndet i enten messing eller sølv.
  • Kridt til at gøre sokkerne ekstra hvide. Som udgangspunkt kan man bruge kridt på to måder; man maler kridtet på vådt og når benene er tørre børster man resterne af eller man bruger det tørt på benene.
  • Hi-lite eller vaseline til øjne og mule – dette for at fremhæve øjnene. Hi-lite kan købes i både klar og sort udgave.
  • Show-shine (glans til pelsen).
  • Har du WPBR som altid SKAL flettes (igen for at fremhæve at det en ridetype), så er nål og tråd din ven! Man kan selvfølgelig flette op med elastikker, men det giver bare et flot look når der ikke er synlige elastikker, og derfor ses det også, at i England/Wales bliver rosenknopperne på WPBR syet op.
  • En pisk til fremviseren – gerne en kort model.

Ud over det nævnte, bruger mange olie – enten babyolie eller ”pig oil” som får man og hale til at skinne ekstra meget, der kan bruges hårlak eller gelé til at lægge genstridige halehår ned – og ja, listen er lang. 

Nedenfor ses en liste med de mest anvendte hjemmesider man kan handle ting fra.

De to første er rettet mod welsh-folket – dem der har butikkerne er selv welsh-avlere/ejere. Her finder man grej til klargøringen (kridt, hi-lite, show-shine mm.), tøj og tilbehør til fremviseren og ikke mindst grimer, trenser, piske, bid mm. til hesten.

E-bay er en god måde at finde tilbud på, og er anbefalelsesværdig hvis man blot skal handle en enkelt ting og godt vil have det til en god pris. Find evt. de engelske udtryk på udstyret ved at lede på de andre sider og skriv det ind i søgefeltet på e-bay.

De to sidste sider er mere generelle heste-sider, men hvor man også kan være heldig at finde det man lige mangler.

Welsh Cob Shop i Wales:
http://welshcobshop.tictail.com/

Pony web I Holland:
http://www.ponyweb.eu/nl/

E-bay:
http://www.ebay.com/

Ride a way I England:
http://www.rideaway.co.uk/

Shires Equestrian I England:
http://www.shiresequestrian.com/uk/index.html

Husk at være ude I god tid når der skal købes varer hjem, da der godt kan være leveringstid.

Man kan selvfølgelig også finde en masse gode ting i rideudstyrs-butikkerne herhjemme bl.a. show-trenser.

 
   
 Flad grime  Flad grime med kæde
   
   
 Traditionel flad grime  Flettet grime med ringe = justerbar
   
Flettet grime uden ringe = fast næse Grime med flettet næse og kæde
   
 
Reb grime  
   
Hingstetrense med hingstebid i metal Hingstetrense med rosetter og hingstebid i metal
   
Showtrense uden bid med lædersnor (evt. til sec. B hopper) Showtrense med bid (evt. til WPBR hopper)