Nyheder
Nyheder Opdateringer

Kære medlemmer
Årets kåring er overstået, men desværre kan vi konstatere, at der foregår en for foreningen uheldig retorik på de sociale medier omkring kåringen.
Lidt fakta. Det kåringssystem, vi har i øjeblikket, er udarbejdet efter 2 års udvalgsarbejde og medlemsmøder, OG vedtaget af foreningens øverste myndighed, generalforsamlingen. Det er en krævende kåring, og barren er sat højt, men det var det, der var ønsket.
Kåringssystemet, der nu har kørt i nogle år, er allerede planlagt til en evaluering her i efteråret. Vi ser frem til at modtage konstruktive input i den forbindelse, så vi internt kan finde den bedste kåringsmodel for vores ponyer.
Husk den gode tone på de social medier. Dommerne gør det bedste de kan med det system, vi nu engang har.
Med venlig hilsen
Hanne Larsen
Formand

15.08.2022

Udstillingsresultater
Siden er opdateret den 15. august med resultaterne fra årets kåringsweekend

Køb og salg
Salgsannoncer er opdateret den 15. august - se her

Opdatering af hjemmesiden
Hjemmesiden opdateres som hovedregel altid søndag aften. Desuden opdateres hjemmesiden mandag til torsdag, hvis tiden tillader det. Der sker ingen opdatering fredag og lørdag, med mindre det drejer sig om indlæg fra bestyrelsen eller nye forsideannoncer.
Indlæg og annoncer, som ønskes medtaget den pågældende dag, skal være modtaget inden kl. 20.00. Ellers kommer de med ved næste opdatering.
Billeder må max. være på 500 kb. Og der må ikke være æøå, specialtegn eller mellemrum i fil-navnet på hverken billeder eller tekstfiler.
Jette Granhøj, Web-master
31.07.2022

 

Aktivitetskalender
Kalenderen er opdateret den 10. august med dommer til Jysk Efterårsshow

Avlsudvalgets pixibog
I forbindelse med avlsudvalgets arbejde har der været nogen gennemgående og ofte stillede spørgsmål. Disse har avlsudvalget samlet og besvaret i en lille pixiebog. Den skal ses som et opslagsværk, hvor man kan få besvaret sine spørgsmål omkring køb af en welsh pony, licens hingste, hestepas og WPBR i Danmark.
Pixibogen har fået sit eget menupunkt: Avlsudvalgets pixibog

Hingstekatalog
Hingstekataloget for 2022 er opdateret den 7. juni med 3 hingste

INVITATION til det 21. Internationale Welsh Show 20-21. august 2022 I Aachen.
Schedule, tilmeldingsblanket og øvrige dokumenter kan hentes i ”Kalenderen”.
Showets har selvfølgelig også egen hjemmeside www.internationalshow2021.de og en Facebookside https://www.facebook.com/IWS2022/, hvor man kan følge nyheder og opdateringer.
Danske tilmeldinger sendes til Kerstin Berglind på email kerstin@berglind.pe senest fredag den 20. maj 2022. Kun tilmeldinger udfyldt på tilmeldingsblanketten accepteres, og der kan ikke efteranmeldes. Det samlede beløb bedes indbetalt på foreningens konto i Handelsbanken: 7613-2008038, oplys venligst navn, medlemsnummer samt IWS.
Udstillerne skal være opmærksomme på, at alle heste nu skal ledsages af TRACES certifikat, når de flyttes mellem EU-medlemslande eller samhandelslande. Det anbefales at søge i meget god tid. Det er medlemmernes eget ansvar at have styr på TRACES. Det tyske dokument er vedlagt invitationen, og skal sendes til de veterinære myndigheder i Aachen mindst 5 dage før hjemrejsen.
12. april 2022

Medaljesystemer
Se alt om medaljesystemerne her
Listen over 2021 "in hand"-resultaterne er opdateret den 31. marts 2022

Engelske rideklasser i 2022
Det er en arbejdsgrupper under bestyrelsen, der har arbejdet med at udvikle rideklasserne (med inspiration fra andre shows i DK og bl.a. også Holland). Beskrivelsen er godkendt i bestyrelsen. Beskrivelsen indeholder en generel information omkring det at deltage i en rideklasse, herunder optømning af ponyen og inspiration til påklædning af rytter og handler. Derudover indeholder den en beskrivelse af alle rideklasserne. Udbuddet af rideklasserne vil foregå sådan her i 2022, hvorefter de evalueres.
Vi håber der bliver taget godt imod de nye rideklasser og at alle vil bakke op om det. Se beskrivelsen her
Bestyrelsen
25. februar 2022

Fremvisning
Siden er opdateret den 28. januar  2021 med link til Ninett og Michael Gulddals "how to" videoer

 

Kontingent 2022
Nuværende medlemmer af foreningen modtager en opkrævning automatisk via betalingsservice i januar 2022, men er dette ikke være tilfældet, kan kontingent indbetales til konto i handelsbanken 7613-1007643. Husk tydeligt at anføre, hvem betaling er fra og send evt. en mail til enten Heidi Borch heidiborch85@gmail.com, som står for medlemsregistrering eller Malene Andersen dankirkebycobs@gmail.com, som er kasserer i foreningen.
HUSK, at du som hingsteejer får slettet din hingst på hingstelisten og din annonce på salgslisten, hvis ikke kontingent er indbetalt rettidigt.
For alle medlemmer skal kontingentet være betalt rettidigt for at have stemmeret til generalforsamlingen i 2022.
Kontingent skal betales senest 31.01.2022.


 

 

Stutteriannoncer 2022 på forsiden - ALT UDSOLGT
Dette er en enestående mulighed for at promovere jeres stutteri, reklamere for avlshingsten eller få salgsannoncerne i første række.
Prisen er 250 kr. for 14 dage, som løber enten fra den 1. til den 15. eller fra den 16. og måneden ud. Få hele juli og september for 375 kr.
Uge 1 til 8 er 1-ugers avlshingsteannoncer til 100 kr. med "skiftedag" søndag aften. Der må gerne reklameres for flere hingste i én annonce.
For at give alle medlemmer en chance for at få en eller flere af de eftertragtede forsideannoncer, kan der max. bookes 1 avlshingsteannonce og 3 almindelige annoncer (altså 4 i alt) pr. medlemsnummer frem til 1. december 2021. Derefter kan tilbageværende annoncer reserveres efter "først-til-mølle".
Der vil være et foto på forsiden (max. 3 forskellige i løbet af en periode) samt 2-3 tekstlinjer. Desuden vil der være et link til en PDF-fil eller en ny side, hvor der er næsten frit slag hvad angår mængden af billeder og tekst.
Annonceindtægten går til foreningen.
Book din stutteriannonce 2022 hos granhoj@mail.tele.dk
Jette Granhøj 07.11.2021

 

 

Hingstekatalog 2022 på www.welshponyer.dk
Hingstene fra hingstekatalog 2021 overføres automatisk til 2022, hvis der ikke gives anden besked. Intet opdateres eller påføres automatisk, hverken ejerskifte, nykårede hingste, nye licenshingste eller kontaktoplysninger. Så tjek venligst, at oplysningerne er korrekte. (Husk også at tilmelde eller rette oplysninger hos SEGES, hvis der er tale om dansk registrerede hingste).
Rettelser eller oplysninger om nye hingste til kataloget skal sendes til web-master: granhoj@mail.tele.dk
Hingste, hvis ejere ikke har betalt 2022-kontingent senest den 31. januar, slettes automatisk uden yderligere henvendelse.
31.10.2021 Jette Granhøj

 

 

Guide til registrering hos SEGES Heste
Da WPCS ikke p.t. har lovhjemmel til at registrerer welshponyer født i EU lande, har bestyrelsen lavet en aftale med SEGES Heste, således at føl født i 2021 kan registreres til ordinær pris (som hvis bedækningen var sket rettidigt).
Desuden har SEGES Heste regnet på en faktiske prisforskel mellem registrering i DK og hos WPCS.
Se mere her

 

 

Referater fra bestyrelsesmøder m.m.
Husk at du via din profil på Welshdata kan læse referater fra bestyrelsesmøder m.m... Log ind på Welshdata og vælg punktet "Bestyrelsesorientering".

 

Ny mulighed for foreningstøj
Bestyrelsen har besluttet at få et eksternt firma til at sælge tøj med vores foreningslogo på. Firmaet hedder Nortex Tekstil og Reklame.
På siden Foreningstøj kan du se billeder af tøjet. Bestilling kan ske ved at sende enten en sms (21 84 19 02) eller en mail (nortex@mail.dk) med en bestilling af de varer, man ønsker at købe.
Pris står ved hvert billede. Det koster 80 kr. i porto. Ved køb over 500 kr. er der gratis fragt. Der sendes med GLS.
Bestyrelsen håber selvfølgelig, at der bliver taget godt imod tilbuddet, og at medlemmerne vil benytte sig af det. Er der ønsker til andet tøj eller evt. andre kommentarer, så må de meget gerne sendes Heidi Borch: heidiborch85@gmail.com
30.09.2019

 

Partbredregistrering
Ponyer med min. 12,5 % welshblod, og som er registreret i andre forbund kan nu blive tillægsregistreret med Welshstatus i HesteData.
Blanketten hentes på hjemmesiden under menupunktet ”Skemaer”. SEGES tager et mindre gebyr for ydelsen, og sender en faktura.
17. marts 2018

 

DNA-bestemmelse af førstegangsfolende hopper
Nu hvor folings sæsonen er over os, skal vi lige minde om, at der nu kræves DNA-bestemmelse af førstegangsfolende hopper senest i forbindelse med registrering af føllet. Dette gæler uanset om føllet registreres hos SEGES eller hos WPCS.

Ved registrering hos SEGES påhviler dokumentation for tidligere føl registreret i WPCS eller i en stambog i en af WPCS anerkendt avlsorganisation avler. Udgifter for DNA-test samt registrering hos SEGES afholdes af avler.
10.05.2017

l
Ærespræmier til dyrskuer og øvrige shows
For at kunne få ærespræmier til et show repræsenteret med Welsh,
skal der ansøges på mail: Susanne.agersnap@proxit.com
Ærespræmier kan jeg medbringe til følgende shows, hvor andre evt. kan afhente disse.
Dorthealyst
Roskilde Dyreskue
Fynsk Juni Show
M&M for Fun
Kåring
Store Hestedag
Der sendes ikke ærespræmier....
Mvh Susanne Agersnap (ansvarlig for ærespræmier og rosetter)
02.04.2017
 
Profil på Welsh Data
Vi vil gerne endnu engang opfordre medlemmerne til at tjekke deres profil på Welsh Data. Er de ikke korrekte, kan man selv rette dem eller rette henvendelse pr. mail til bestyrelsen.
Hvis man er oprettet på Welsh Data med korrekt mailadresse, vil man modtage nyhedsbreve og referater løbende.

 

Avlerfortegnelse og links
Som anført i nyhedsbrev fra WelshData tager denne web-side udgangspunkt i medlemsoplysninger indtastet i WelshData:
Avlerfortegnelse: Denne liste opdateres automatisk, hvis der sker ændringer i din profil i welshdata dvs. du tilføjer/fjerner stutteri præfix.
Links: Denne liste opdateres automatisk, hvis der sker ændringer i din profil i welshdata dvs. du tilføjer/fjerner links til hjemmeside.

 

Udlejning af foreningens PA-anlæg
Der er nu mulighed for at leje foreningens PA-anlæg,  som består af forstærker, højtalere, højtalerstativer, mikrofon og mikrofonstativ og dertil hørende ledninger. Til anlægget kan tilsluttes cd-spiller og ipod. Der kan medfølge cd-er med diverse musik.
Aftale om udlejning sker ved henvendelse til bestyrelsen. Afhentning og tilbagelevering sker for egen regning.
Pris for leje er kr. 500,-