Nyheder

 

Nyheder Opdateringer

Foreningens hingsteshow
Da der er plads til mange flere ponyer til foreningens hingsteshow - med klasser for senior hingste og plage (hopper og hingste) den 6. april, forlænges tilmeldingsfristen til d. 23. marts.
Så skynd dig at sende din tilmelding afsted og bak op om showet.
Bestyrelsen

Køb og salg
Salgsannoncer er opdateret den 20. marts med solgt pony - se her

Åres avler og året ildsjæl
På årets generalforsamling skal der udpeges "årets avler" og "årets ildsjæl" blandt medlemmerne i foreningen. Det er nu op til medlemmerne at nominerer den/de personer. som har gjort sig fortjent til at modtage disse priser. Nomineringerne skal sendes til Heidi Borch på: heidiborch85@gmail.com senest den 20. marts. Bestyrelsen vil overrække priserne på generalforsamlingen d. 30. marts.

Aktivitetskalender
Kalenderen er opdateret den 16. marts med dommeren til Roskilde Dyrskue samt dato for Welshponyens Dag på Sjælland.

Tykke madammer på forsiden
Ja, vinteren forsvandt jo samtidig med vintertemaet på forsiden....så derfor skal vi ikke have forårsbilleder på wink
Men lad os se de tykke madammer, der venter forårets og sommerens føl.
Send dit bidrag til granhoj@mail.tele.dk og oplys som minimum navn på hoppen, forventet termin og faderen til det kommende føl.
Der forbeholdes ret til at vælge frit mellem de indsendte billeder.
Følbilleder modtages først i april og maj.

Hingstekatalog
Hingstekataloget for 2019 er opdateret den 10. marts med nyt foto af Shamrocklake Calypso Boy

Udstillingsresultater
Siden er opdateret den den 4. marts med årets første resultater, nemlig fra weekendens M&M Wintershow

WPCA dommereksamen 2019

Årets dommereksamen blev gennemført lør. d. 2. feb. på Stutteri Fakla hos Lars og Pia Frandsen, der ikke bare lagde dejlige lokaler til, men også sørgede for et flot serviceniveau hele dagen.

Programmet startede med en omfattende, skriftlig prøve i bl.a. eksteriør, bedømmelse, type og sectionerne, og efter frokostpausen tog aspiranterne fat på den praktiske bedømmelse af 5 ponyer, én fra hver section. Det blev en kold fornøjelse, men alle tobenede tog det med godt humør, og selv ponyerne (i alderen fra 3 til 22 år) klarede både kulde og blæst uden problemer. Dommeraspiranterne kom herefter enkeltvist ind til interview med bedømmelseskomitéen, der bestod af Jørgen Finderup, Lars Frandsen og undertegnede, og gjorde rede for deres oprangering samt svarede på en række afklarende spørgsmål til dagens pensum.

Konklusionen blev, at vi nu har 3 nye godkendte dommere, idet alle 3 aspiranter bestod eksamen. Pernille Sandø er fuldt godkendt som dommer og vil blive optaget på vores dommerliste som 'National dommer'. Morten Thers og Ninett Gulddal blev godkendt som 'meddommere', og begge vil blive optaget på dommerlisten som sådan; efter en 2 årig periode som meddommere vil de være fuldt godkendt som dommere.

På foreningens og bestyrelsens vegne vil jeg gerne ønske de 3 aspiranter stort tillykke med deres beståede eksamen og ønske dem al mulig held og lykke med opgaverne som dommere i de kommende år. Desuden vil jeg gerne takke de medlemmer, der beredvilligt stillede op med deres dyr, og Pia og Lars for deres store gæstfrihed og høje serviceniveau.

Næste dommereksamen vil blive afviklet om ca. 1 års tid. Der er pt. 3 dommeraspiranter under uddannelse, idet Heidi Borch har meddelt bestyrelsen, at hun ønsker at træde ud af uddannelsen. De 3 aspiranter er Henriette Lindberg Jensby, Vicky Stolberg og Helle K. Jørgensen.

På bestyrelsens vegne,
Carl

Foto: Chirie Laulund-Pedersen

 

 

 

 

 

 

Stutteriannoncer 2019 på forsiden
Så er der åbnet for reservation af stutteriannoncer 2019 på forsiden.
Dette er en enestående mulighed for at promovere jeres stutteri, reklamere for avlshingsten eller få salgsannoncerne i første række.
Prisen er 250 kr. for 14 dage, som løber enten fra den 1. til den 15. eller fra den 16. og måneden ud.)
Følgende perioder er stadig ledige (pr. 20/1 2019):
Første halvdel af juli

Sidste halvdel af november
Hele december

Hele september måned kan reserveres til en særpris på 375 kr.
Uge 2 til 8 er 1-ugers avlshingsteannoncer til 100 kr. med "skiftedag" søndag - (uge 4 og 5 samlet til 150 kr.). Der må gerne reklameres for flere hingste i én annonce.

Der vil være et foto på forsiden (max. 3 forskellige i løbet af en periode) samt 2-3 tekstlinjer. Desuden vil der være et link til en PDF-fil eller en ny side, hvor der er næsten frit slag hvad angår mængden af billeder og tekst.
Annonceindtægten går til foreningen.
Book din stutteriannonce 2019 hos granhoj@mail.tele.dk
07.11.2018


 

Hingstekatalog 2019 på www.welshponyer.dk
Hingstene fra hingstekatalog 2018 overføres automatisk til 2019, hvis der ikke gives anden besked. Intet opdateres / påføres automatisk, hverken ejerskifte, nykårede hingste / nye licenshingste eller kontaktoplysninger. Så tjek venligst, at oplysningerne er korrekte. (Husk også at tilmelde / rette oplysninger hos SEGES, hvis der er tale om dansk registrerede hingste).
Rettelser eller oplysninger om nye hingste til kataloget skal sendes til web-master: granhoj@mail.tele.dk
Hingste, hvis ejere ikke har betalt 2019-kontingent senest den 31. januar, slettes automatisk uden yderligere henvendelse.
06.11.2018 Jette Granhøj

 

 

Partbredregistrering
Ponyer med min. 12,5 % welshblod, og som er registreret i andre forbund kan nu blive tillægsregistreret med Welshstatus i HesteData.
Blanketten hentes på hjemmesiden under menupunktet ”Skemaer”. SEGES tager et mindre gebyr for ydelsen, og sender en faktura.
17. marts 2018

 

DNA-bestemmelse af førstegangsfolende hopper
Nu hvor folings sæsonen er over os, skal vi lige minde om, at der nu kræves DNA-bestemmelse af førstegangsfolende hopper senest i forbindelse med registrering af føllet. Dette gæler uanset om føllet registreres hos SEGES eller hos WPCS.

Ved registrering hos SEGES påhviler dokumentation for tidligere føl registreret i WPCS eller i en stambog i en af WPCS anerkendt avlsorganisation avler. Udgifter for DNA-test samt registrering hos SEGES afholdes af avler.
10.05.2017

l
Ærespræmier til dyrskuer og øvrige shows
For at kunne få ærespræmier til et show repræsenteret med Welsh,
skal der ansøges på mail: Susanne.agersnap@proxit.com
Ærespræmier kan jeg medbringe til følgende shows, hvor andre evt. kan afhente disse.
Dorthealyst
Roskilde Dyreskue
Fynsk Juni Show
M&M for Fun
Kåring
Store Hestedag
Der sendes ikke ærespræmier....
Mvh Susanne Agersnap (ansvarlig for ærespræmier og rosetter)
02.04.2017
 
Opdatering af hjemmesiden
Hjemmesiden bliver som hovedregel ikke opdateret fredag og lørdag. Indlæg og annoncer, som ønskes medtaget den pågældende dag, skal være modtaget inden kl. 20.00. Ellers kommer de med ved næste opdatering.
Billeder må max. være på 500 kb. Og der må ikke være æøå, sepcialtegn eller mellemrum i fil-navnet på hverken billeder eller tekstfiler.
Jette Granhøj, Web-master
02.04.2017
 
Welshbutikken
Siden indeholder information om show-udstyr, link til websider, hvor man kan købe disse ting samt fotos til illustration - se her
Som aftalt på generalforsamlingen 2015, skal den danske Welshbutik afvikles.
Der indkøbes ikke nye varer til butikken, men restlageret sælges, nogle ting til reducerede priser - se butikkens restlager her - opdateret 14. juni 2018

 

Referater fra bestyrelsesmøder m.m.
Husk at du via din profil på Welshdata kan læse referater fra bestyrelsesmøder m.m... Log ind på Welshdata og vælg punktet "Bestyrelsesorientering".

 

Profil på Welsh Data
Vi vil gerne endnu engang opfordre medlemmerne til at tjekke deres profil på Welsh Data. Er de ikke korrekte, kan man selv rette dem eller rette henvendelse pr. mail til bestyrelsen.
Hvis man er oprettet på Welsh Data med korrekt mailadresse, vil man modtage nyhedsbreve og referater løbende.

 

Avlerfortegnelse og links
Som anført i nyhedsbrev fra WelshData tager denne web-side udgangspunkt i medlemsoplysninger indtastet i WelshData:
Avlerfortegnelse: Denne liste opdateres automatisk, hvis der sker ændringer i din profil i welshdata dvs. du tilføjer/fjerner stutteri præfix.
Links: Denne liste opdateres automatisk, hvis der sker ændringer i din profil i welshdata dvs. du tilføjer/fjerner links til hjemmeside.

 

Udlejning af foreningens PA-anlæg
Der er nu mulighed for at leje foreningens PA-anlæg,  som består af forstærker, højtalere, højtalerstativer, mikrofon og mikrofonstativ og dertil hørende ledninger. Til anlægget kan tilsluttes cd-spiller og ipod. Der kan medfølge cd-er med diverse musik.
Aftale om udlejning sker ved henvendelse til bestyrelsen. Afhentning og tilbagelevering sker for egen regning.
Pris for leje er kr. 500,-