Ofte stillede spørgsmål WelshData

 

Hvordan finder jeg en hest på Welshdata?
- Når du er logget ind, så tryk på "Søg" i menuen, og der kommer felter frem med søgemuligheder og til-/fravalg. Husk at du kan søge på dele af et navn, hvis du er i tvivl om stavemåden f.eks. Husk også at programmet ikke kan hitte ud af de "danske" bogstaver, så Æ = AE, Ø = OE og Å = AA.

Hvorfor kan jeg ikke finde en hest?
- Der kan være flere grunde til at du ikke kan finde hesten. En af grundende kan være, at den ikke er registreret i Danmark, dvs. den f.eks. har pas udstedt af WPCS eller en forening i et andet land. De heste "fanger" vi kun, når/hvis de bliver udstillet eller bliver bedækket med en dansk hingst på et tidspunkt, og derfor bliver registreret i Danmark. En anden grund kan være, at det er et føl, idet de sædvanligvis først bliver oprettet sidst på året, hvor vi er sikre på, at alle føl er registreret, dvs. dansk-registrerede føl fra 2010 bliver oprettet omkring november/december 2010. Udenlandsk registrerede føl bliver først oprettet, når/hvis avler fremsender kopi af pas (jvf. nedenstående), eller for dem, der er registreret hos WPCS' vedkommende, når vi får stambøgerne derfra, ca. 1-2 år efter.

Hvad gør jeg hvis ikke jeg kan finde hesten?
- Hvis du er helt sikker på at hesten ikke findes (prøv evt. også at lede efter den ved at finde moren eller faren, så skulle den gerne være der som afkom), så kan du maile til os for at få den oprettet.
Ved en dansk registreret hest sender du bare hele registreringsnummeret og hestens navn.
Ved en udenlandsk registreret hest sender du en kopi af den side i passet, hvor hestens navn, fødselsdato, farve og forældre står, evt. også kopi af hele stamtavlen, det letter indtastningen for os.
Heste blive ikke oprettet uden at være registreret på en eller anden måde.

Jeg har fundet en fejl, hvad gør jeg?
- Hvis du opdager en fejl, så send endelig en mail til os, så kigger vi på det, og retter til så det kommer med i næste version, der uploades.

Jeg har et foto af en af hestene, som jeg kan se I mangler, hvad gør jeg?
- Send endelig fotos af alle de welsh, som du vil, men husk at det skal være som jpg-fil i en god opløsning, og husk at skrive hvis fotografen skal nævnes (spørg først fotografen om det er OK, inden du sender billedet til os!!). Vi forbeholder os ret til at udvælge det bedste foto af hver hest af alle indkomne fotos.

Jeg har sendt fotos og/eller rettelser, men kan ikke se dem, hvorfor?
- Welshdata bliver løbende opdateret, men ikke uploadet konstant. Dvs. der kan godt gå lidt tid, før en rettelse eller et foto kan ses på Welshdata. Men bare rolig, det er ikke glemt....

Generel info:
Under konvertering af Welshdata, kom der lidt data "forkert i byen", og vi er nu ved at gennemgå hele databasen. Vi er startet forfra, dvs. med de helt gamle stambøger fra Selskabet, og arbejder os frem mod nutiden. Grunden hertil er, at når en hest først er korrekt tastet, så slår det igennem i alle de kommende generationer. P.t. er vi nået til "de grønne" stambøger, dvs. bind 7 og 8, dvs. kårede dyr til og med 1996 og deres afkom indtil dette årstal. Så alle heste herefter er ikke kontrolleret endnu, derfor kan der sagtens være heste med ikke udfyldte afstamninger og/eller data med fejl i for disse dyr. Vi har også prioriteret at få alle de "rene" sectioner (A, B, C, D) korrekte først og fremmest, og det er IKKE fordi WPBR skal "glemmes", men fordi at WPBR jo i sagens natur indeholder en eller flere af de 4 sectioner, og derfor er der smartest, hvis de er korrekte først. Du kan derfor sagtens finde en WPBR med helt forkert welsh-procent, da de ikke er kontrolleret endnu.
Men vi arbejder på sagen, vi kan afsløre, at der p.t. er knap 15.500 heste i databasen, og kun ca. 10.000 der ikke er kontrolleret..... så hav tålmodighed. På forhånd tak.

Mail-adresser ved spørgsmål og oprettelser i Welsh Data: welshdata@cdnet.dk